Ana Sayfa Ülkeler Ünlü Web Sitesi Amerika’ nın Kara Listesine Girdi!

Ünlü Web Sitesi Amerika’ nın Kara Listesine Girdi!

1532
0

İnternet üzerinden satış yapan, dünyaca ünlü Çin kökenli satıcı Alibaba “taklit ürün” gerekçesi ile yine Amerika’nın kara listesine alındı. Alibaba 4 yıl önce yine aynı gerekçe ile kara listeye alınmıştır.

Amerikalı yetkililer, Çin kökenli şirketin sitesi Taobao’ nun çok fazla sayıda sahte ürün sattığını iddia etti. Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Evans, ABD’nin bu tutumlarından dolayı yaşadığı üzüntüsünü dile getirerek, kasıtlı olarak taklit ürün satışının görmezden gelindiğine dair iddiaları da reddetti.

Evans, bu olayların Çin ve Amerika’nın ikili ilişkilerinin son zamanlarda gerilmesine de bağlı olabileceğini belirtti.

Alibaba, korsan ve taklit ürün karşıtı bir kuruluş olan Sahtecilik Karşıtı Uluslararası Birlik’ ten (IACC) de Mayıs ayında çıkarılmıştı.

IACC’nin Gucci ve Michael Kors gibi ünlü markaların bulunduğu toplam 250 üyesi bulunmaktadır.

Kaynak: BBC

Tarih: 7 Şubat 2017

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİrlandanın Pegasus’unun Karı Düştü?
Sonraki İçerikDünyaca Ünlü Şirket İsmini Değiştiriyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz