Ana Sayfa Vergi Teknopark, AR-GE, Tasarım Merkezi Harcamalarınızı Aktifleştirin!

    Teknopark, AR-GE, Tasarım Merkezi Harcamalarınızı Aktifleştirin!

    1872
    0

    Teknopark Şirketleri Açısından Kredibilite Ve Ar-Ge Maliyesinin Önemi
    Sizlere, Teknoparkta  faaliyet gösteren bir şirkette yaptığımız incelemeler ile ilgili şirket CEO su ile yaptığımız görüşmeden bir alıntı aktarmak istiyorum.

    Şirkette ArGe harcamaları şimdiye kadar dönem kar-zarar hesaplarında izlenmiş ve bu sebeple şirketin ticari karı hep ya çok düşük çıkmış ya da mali tablolarda ticari zarar  bildirilmiş. Bu süreç öyle bir yere varmış ki, devamlı ticari zarar eden şirket artık finansman ihtiyacı için banka kredisi bulamayacak hale gelmiş. Yani kredibilitesi düşmüş.

    Hep söylediğimiz gibi ancak bu sefer söylediğimizin şirkete finansman kaynağı yaratıcı, kredibilitesini arttırıcı etkisinin de olduğunu görmek ayrıca çok önemli.

    Teknopark, Ar-Ge, tasarım merkezi hiç fark etmez, ArGe projesi yapıyorsanız hem vergisel hem finansal avantaj elde etmek için harcamalarınızı mutlaka  aktifleştirin.

    Güneri GÖZÜAÇIK –Ymm
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKanun İle Ertelenen 2016-12 Dönemi SGK 4/A Primleri Gider Yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikOkul Aile Birliği İktisadi İşletmesi Tarafından Okul Aile Birliğine Aktarılan Tutarlardan Gelir Vergisi Tevkifat Yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz