Ana Sayfa SGK Tek ortaklı bir şirketin ortağı ve müdürü olan bir kişi için başla...

    Tek ortaklı bir şirketin ortağı ve müdürü olan bir kişi için başla bir şirkette 4/1-a statüsünden çalışabilir mi?

    Limited şirket ortağının kendi çalıştığı şirkette eski adıyla SSK yeni adıyla 4/1-a sigortalı statüsünden bildirilmesi mümkün değildir.

    89
    0

    Tek ortaklı Şirket sahibi ve müdürü olan kişi 4/b’li olmaktadır. Bu durumdaki kişinin ortak ve müdür/YK üyesi olmadığı başka bir şirkette 4/1-a (Eski SSK)’ya tabi olarak çalışması halinde 4/1-b statüsü durur mu?

    Kişinin öncelikle işveren olması gerekir. Başka işyerinde fiili çalışması var ise o işyeri tarafından 4/1-a sigortalı statüsünden bildirilmesi gerekir ve buna bağlı olarak da kesintiye uğrayıncaya kadar 4/1-a statüsünden sigortalı olur.

    Şirket Ortaklarının Sigorta Statüsü İle İlgili Açıklamalar için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2007 doğumlu birini işyerinde 3 gün çalışmak üzere işe alacağız. Staj kapsamında olmayacağı için işe giriş kodunu ne yapmam gerekiyor? 7 Çırak ve stajer mi olmalıdır?
    Sonraki İçerik6111 Sayılı teşvikten faydalanan bir personel askerlik dönüşü tekrar aynı teşvikten yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz