Ana Sayfa Çalışma Hayatı Stajyerlere 421 TL Maaş Ödenecek!

    Stajyerlere 421 TL Maaş Ödenecek!

    1468
    0

    Önceden staj yapanlara verilen ücret işyerindeki personel sayısına göre değişiklik gösterirken yapılan yasal düzenlemeyle 2017’de staj yapacak öğrencilerin alacakları ücretler çalıştıkları yerin personel sayısı dikkate alınmadan yapılacak

    Yazın yaklaşması ile işveren ve öğrenciler staj hazırlıklarına başladı. Stajyer öğrencilere asgari ücretin %30 olan en az 421,21-TL maaş ödenmesi zorunlu olacak. İşveren isterse 421,21-TL den daha fazla ücret verebilecek. İşletmelerde 20’den az personel çalışıyorsa devlet 280-TL’sini, 20’den fazla personel çalışıyorsa 140-TL sini devlet ödeyecek.

    Öğrencilerin ücretlerini işletmeler tarafından her ayın 10’uncu gününe kadar öğrencilerin banka hesabına yatıracak. Devlet katkısı ise her ayın 25’ine kadar ilgili işletmenin okul müdürlüklerine bildirdiği hesaba aktarılacak.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİzmir’de Hava Artık Daha Temiz Olacak!
    Sonraki İçerikYastık Altındaki Altınlarınızla, Altın Tahvil Alabilirsiniz!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz