Ana Sayfa Ekonomi Yastık Altındaki Altınlarınızla, Altın Tahvil Alabilirsiniz!

    Yastık Altındaki Altınlarınızla, Altın Tahvil Alabilirsiniz!

    1551
    0

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, evde birikimlerini saklayanları ekonomiye kazandırmak amacıyla altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası olmak üzere 2 yeni güvenli yatırım aracını finansal sisteme katacaklarını açıkladı.

    Şimşek, yaptığı açıklamada, tahminlere göre Türkiye’de yastık altı diye adlandırılan altın miktarının en az 2.200 ton ve yaklaşık 100 milyar USD değerinde olduğunu anlattı.

    Başbakan Yardımcısı Şimşek, devlet tahviline yatırım yapan yatırımcıya, ana para karşılığında ara dönemde bir getiri sunulduğunu ve altın tahvilinde de yatırımcıdan toplanacak altın karşılığında ara dönemde yatırımcıya belli bir oranda getiri Türk Lirası olarak ödeneceğini ve bu getiri altın fiyatlarına endeksli olacağını açıkladı.

    Yeni kurulacak sisteme göre; vatandaş yastık altındaki 22 ve 24 ayar altınlarını, bileziklerini, darphane altınlarını, gram altınlarını bir haftalık talep toplama süresi içinde Hazine’nin belirleyeceği aracı bankaya getirecek ve Hazine’nin belirleyeceği kriterler çerçevesinde vatandaşların altınları alınacak ve bankada ilk etapta vatandaş adına vadesiz hesap açılacak. Toplanan altınlar, külçe altına çevrilecek ve süreç sonunda bankada açılacak yatırım hesaplarına vatandaşın isteği doğrultusunda altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası aktarılacak.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikStajyerlere 421 TL Maaş Ödenecek!
    Sonraki İçerikTeknogirişim Sermaye Programında Uygulayıcı Kuruluş Nasıl Belirlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz