Ana Sayfa İstatistik Kümes Hayvancılığı Üretimi, Mayıs 2017

    Kümes Hayvancılığı Üretimi, Mayıs 2017

    1513
    0

    1-Tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti.
    Tavuk yumurtası üretimi;
    1.1-Mayıs ayında bir önceki aya göre %2,3,
    1.2-Bir önceki yılın aynı ayına göre %10,8 arttı.

    2-Kesilen tavuk sayısı 111 milyon, kesilen hindi sayısı ise 405 bin adet oldu.
    Kesilen tavuk sayısı Mayıs ayında bir önceki aya göre %12,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,7 arttı. Mayıs ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %7,5, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 arttı.

    3-Tavuk eti üretimi 192 275 ton, hindi eti üretimi ise 4 353 ton olarak gerçekleşti.
    Tavuk eti üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre %11,3, bir önceki yılın aynı ayına göre %11 arttı. Mayıs ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %19,1, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,6 arttı.

    Tavuk eti üretim miktarı, Mayıs 2017Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %1,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %11,2 arttı.

    Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİtalyan Hükümeti Banka Tasfiyeleri ile ilgili Kararını Açıkladı!
    Sonraki İçerikUlusal İstihdam Stratejisi (2014-2023) ve Eylem Planları (2017-2019) Yayınlandı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz