Ana Sayfa Vergi Hizmet faturaları 7 gün geriye dönük kesilebilir mi? Sadece mal faturaları mı...

    Hizmet faturaları 7 gün geriye dönük kesilebilir mi? Sadece mal faturaları mı 7 gün geriye dönük kesilebilir?

    129
    0

    Hizmet faturaları 7 gün geriye dönük kesilebilir mi? Sadece mal faturaları mı 7 gün geriye dönük kesilebilir?

    VUK 231/5. Fatura, malın teslimi veya HİZMETİN yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Hazine ve Maliye Bakanlığı; mal veya hizmetin nev’i, miktarı, fiyatı, tutarı, satışın yapılma şekli, faaliyet konusu, sektör veya mükellefiyet türünü ayrı ayrı veya birlikte dikkate alarak, bu süreyi indirmeye ya da faturanın malın teslim edildiği veya hizmetin yapıldığı anda düzenlenmesi zorunluluğu getirmeye yetkilidir. Bu (süreler içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Arşiv Fatura kesme sınırında 2023 yılı için bir değişiklik oldu mu?
    Sonraki İçerikDevir gelen mükellefin haziran ayı gelir ve giderleri bildirilmemiş. Bu durumda haziran ayına düzeltme de her ikisini de bildirmek gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz