Home Article 1- Is ıt possible to give Vat Declaration once in every three...

1- Is ıt possible to give Vat Declaration once in every three months.

879
0

1- Is ıt possible to give Vat Declaration once in every three months? 

According to the legislation number 3065 article number 39, vat taxation periods, is calendars’ three months period.

Ministry of Finance is given the right to detect a month taxation period of the tax payers in accordance with their gross proceeds rather than detecting 3 months taxation period.

Within the frame of ministry of finances’ right, tax payers of real taxation system, is eligible to be liable to monthly taxation period.

2– Which taxpayers declare vat once in every three months?

When the hardships of monthly taxation period is taken into account, the taxation period of the above mentioned tax payers is decided once in every three month.

Tax payers, who are in the scope of 3 months period taxation, have to declare this situation to the tax offices.

From the tax payers who are taxed on the status of real taxation system,

For the ones who deal with international transporting,

Fort the ones who deal with interurban transporting;

Taxation periods are the 3 months duration of the year. 

3-The ones who deal with interurban passenger transporting will declare vat once in a month.

For the ones who are dealing with public transportation or interurban transporting, taxation period is a month period in the calendar.

4- What will be the declaration period if two different operations are dealt with at the same time?

 If the taxpayers who are respons,ble for 3 mponths vat declaration

Üçer aylık vergilendirme dönemine tabi olan mükelleflerin, bu faaliyetlerinin yanı sıra bir aylık vergilendirme dönemine tabi olan diğer faaliyetlerinin de bulunması halinde, bu mükelleflerin vergilendirme dönemi takvim yılının birer aylık dönemleridir.

5- Konut yapı Kooperatifleri KDV beyan dönemi nedir?

  1. b) Konut yapı kooperatiflerinin vergilendirme dönemi takvim yılının üçer aylık dönemleridir. 3065 sayılı Kanunun 40/3 üncü maddesi gereğince konut yapı kooperatifleri faaliyetlerinin olmadığı dönemlerde de KDV beyannamesi verirler.

6- Basit Usule tabi Mükellefler KDV beyanı verecek mi?

  1. c) Gelir Vergisi Kanununa göre basit usulde vergilendirilen mükelleflerin işlemleri 3065 sayılı Kanunun (17/4-a) maddesine göre KDV’den istisnadır. Ancak, 3065 sayılı Kanunun (18/1) inci maddesi kapsamında istisnadan vazgeçen basit usule tabi mükelleflerin yaptığı işlemlerde KDV hesaplanması gerekir.

Gelir Vergisi Kanununa göre basit usulde vergilendirilen ve 3065 sayılı Kanunun (17/4-a) maddesindeki istisnadan vazgeçenlerin vergilendirme dönemi takvim yılının üçer aylık dönemleridi.

7- Vergilendirme dönemi içinde yeni açılış yapanların KDV beyan dönemi ne olacaktır?

Vergilendirme döneminin içinde mükellefiyetin tesis ettirilmesi vergilendirme dönemini değiştirmez. Vergilendirme dönemi içinde mükellefin işi bırakması, ölümü veya memleketi terk etmesi halinde, bu olayın vuku bulduğu tarihe kadar geçen süre vergilendirme dönemidir.

Örnek: 13/01/2013 tarihinde işe başlayıp mükellefiyet tesis ettiren mükellefin vergilendirme dönemi 13 Ocak-31 Ocak arasındaki dönemdir. Bu dönem arasındaki işlemler için 24/02/2013 tarihine kadar KDV beyannamesi verilir. Mükellefin bu dönemde vergiye tabi işleminin bulunmaması beyanname vermesini etkilemez.

8- KDV kesintisi yapmak zorunda olanlarda durum nasıldır?

3065 sayılı Kanunun 9 uncu maddesine göre vergi kesintisi yapmakla sorumlu tutulanlar için vergilendirme dönemi takvim yılının birer aylık dönemleridir.

9- İthalat, Transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki taşımacılıkta beyan dönemi nedir?

İthalat, transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki taşımacılık işlerinde vergilendirme dönemi gümrük bölgesine girildiği veya gümrük bölgesinden çıkıldığı andır.

10- Üçer aylık KDV Beyan dönemi her zaman aynı yıl içinde olmak zorunda mıdır?

3065 sayılı Kanunun (39/3) üncü maddesine göre Maliye Bakanlığı, mükellefleri gruplar içinde toplamaya ve gruplar için vergilendirme dönemlerinin başlangıç aylarını tespit etmeye yetkilidir. Bu takdirde üçer aylık dönemlerin aynı takvim yılı içinde olması şartı aranmaz.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Previous articleWhat is the expiration day of Vat Declaration?
Next articleHow Much Money is there in Turkish Banks?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here