Ana Sayfa Vergi Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB)- Mikro İhracat da E-Fatura Kapsamında mıdır?

    Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB)- Mikro İhracat da E-Fatura Kapsamında mıdır?

    6121
    0

    1- ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANI (ETGB)- MİKRO İHRACAT DA E-FATURA KAPSAMINDA MIDIR?
    Mikro ihracata ilişkin kesilecek faturalar gönderici E-arşiv kullanıcısı ise E-arşiv fatura, değilse kağıt ortamında kesilmeye devam edilecektir. Gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gerek Gelir İdaresi Başkanlığının bu konuda bir düzenlemesi bulunmamakta olup, aksi belirtilmediği sürece matbu (kâğıt/e-Arşiv) fatura düzenlenmeye devam edilecektir.

    2- YURT DIŞINA GÖNDERİLEN MALA İLİŞKİN YANSITMA VE FİYAT FARKI FATURALARI DA İHRACAT E-FATURASI OLARAK MI KESİLMELİDİR?
    Bu faturalar da Gümrük Çıkış Beyannameleri ekinde yollanıyorsa ve mal ihracı kapsamında değerlendiriliyorsa ihracat E-faturası olarak kesilmelidir. Ancak hizmet ihracı kapsamında değerlendiriliyorsa ihracat E-faturası olarak düzenlenmeyecek gönderici E-arşiv kullanıcısı ise E-arşiv fatura değilse kağıt fatura olarak düzenlenecektir.

    3- İHRACAT VEYA TAX-FREE FATURASI DÜZENLİYOR OLMAK E-FATURA KAYITLI KULLANICISI OLMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ GETİRİR Mİ?
    İhracat veya tax- free faturalarının e-fatura olarak düzenlenip gönderilmesi yalnızca E-fatura kayıtlı kullanıcısı olanlar için 01.07.2017 tarihinden itibaren zorunludur. E-fatura uygulamasına girme zorunluluk şartlarını taşımayan ihracat veya tax free faturası düzenleyen mükellefler bu tarihten sonra da matbu (kağıt/e-Arşiv) fatura düzenlenmeye devam edecektir.

    Kaynak: : Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİtalya Banka Kurtarma Paketine Tüketici Tepkisi!
    Sonraki İçerikİhracatta E-Fatura Kesmeye Başlayan Firma 01.07.2017 Tarihine Kadar Kağıt Fatura da Kesebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz