Ana Sayfa Vergi Ekmek, simit, poğaça, börek, çörek, açma gibi unlu mamuller için uygulanacak KDV...

    Ekmek, simit, poğaça, börek, çörek, açma gibi unlu mamuller için uygulanacak KDV oranı nedir?

    4832
    0

    14 şubattan itibaren bazı fiş/faturalarda simit %1 poğaça %8 KDV oranları ile gelmektedir. Bu iki üründe KDV oranları doğru mu?

    Ekmek, simit, poğaça, börek, çörek, açma gibi unlu mamuller için uygulanacak KDV oranı % 1’dir.


    Gıda teslimlerindeki KDV oranı indirimine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı

    13 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan 5189 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile;

    Toptan-perakende ayrımı kaldırılarak tüm gıda teslimlerinde (ÖTV’ye tabi ürünlerden indirimli oranda KDV uygulananlar hariç) KDV oranı %1’e indirilmektedir.

    Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

    Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

    Yayın Tarihi: 14/2/2022 – 09:45


    TÜRMOB Sirküleri için TIKLAYIN…

    Gıda Maddelerinde KDV Oranı %8’den %1’e Düşürüldü. 


    İSMMMO Sirküleri için TIKLAYIN…

    GIDA MADDESİ SATIŞLARINDA UYGULANACAK KDV ORANI % 1’e İNDİRİLDİ


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTüzel kişiden alınan gayrimenkul, 2 yıl şirket bünyesinde kalmadan satışa 2 el olarak çıkarıldığı durumda KDV uygulanır mı?
    Sonraki İçerikSözlü kira sözleşmesine dayanarak tahliye davasında görev

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz