Ana Sayfa Vergi 687 Kanun (Yeni Prim Teşviki) Numarası İle Bildirilen Sigortalıların Ortalama Sigortalı Sayısına...

    687 Kanun (Yeni Prim Teşviki) Numarası İle Bildirilen Sigortalıların Ortalama Sigortalı Sayısına İlave Olup Olmadıklarının Cari Ayda İşverenlerce Kontrolü

    1383
    0

    687 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan prim desteği kapsamına giren sigortalıların 2016 yılı Aralık ayına, 2016 yılı Aralık ayında bildirim olmaması halinde ise 2016 yılı ortalama sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılması gerekmektedir.

    Bahse konu destekten yararlanacak işverenlerin ortalama sigortalı sayısı yönünden yersiz yararlanmalarının engellenmesi amacıyla e-Bildirge programlarında gerekli düzenlemeler yapılmış olup, e-Bildirge programlarında yer alan Teşviklerden Yersiz Yararlanılmış Dönemler linkinden Cari Dönemler menüsü seçilmek suretiyle, destek kapsamına giren sigortalıların ortalama sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılıp çalıştırılmadıklarının işverenlerce kontrolü sağlanmıştır.

    Ortalama sigortalı sayısı yönünden destek kapsamına girmeyen sigortalıların tespiti yapılarak, bildirge verme süresi sona ermeden bu sigortalıların diğer bir belge türü ile bildirilmesi mümkün bulunmakta olup, menü içeriğinde diğer açıklamalara yer verilmiştir.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDoğal Afetler ya da Kaza Sonucu Kullanılmaz Hale Gelen Engelli Aracının Yenilenmesi Halinde ÖTV Hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikAr-Ge Faaliyetinin Sınırı İle Teşvik Ve Destek Kullanımı Ne Zaman Son Bulur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz