Ana Sayfa Vergi Doğal Afetler ya da Kaza Sonucu Kullanılmaz Hale Gelen Engelli Aracının Yenilenmesi...

    Doğal Afetler ya da Kaza Sonucu Kullanılmaz Hale Gelen Engelli Aracının Yenilenmesi Halinde ÖTV Hesaplanır mı?

    1693
    0

    ENGELLİYE AİT ARACIN İLK İKTİSABINDAN SONRA DEPREM, HEYELAN, SEL, YANGIN VEYA KAZA SONUCU PERT OLMASI, KULLANILMAZ HALE GELMESİ HALİNDE YENİ BİR SIFIR ARAÇ ALMASINDA ÖTV HESAPLANIR MI?
    ÖTV Kanunun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (d) alt bendi uyarınca;
    malul ve engelliler tarafından istisnadan yararlanılarak ilk iktisabı yapılan aracın,
    1- Deprem,
    2- Heyelan,
    3- Sel,
    4- Yangın,
    5- Kaza sonucu
    kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya ayrılması halinde, bu aracın ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmemiş olsa dahi – aynı koşullarla – bir başka aracın ilk iktisabında da istisnadan yararlanılabilecektir.

    Kaynak: Özel Tüketim Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBasit Usule Tabi Mükelleflerin Defter Tutma Yükümlülüğü Var mıdır?
    Sonraki İçerik687 Kanun (Yeni Prim Teşviki) Numarası İle Bildirilen Sigortalıların Ortalama Sigortalı Sayısına İlave Olup Olmadıklarının Cari Ayda İşverenlerce Kontrolü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz