Ana Sayfa Vergi 2023 Eurobond ve Brüt İş Yeri Kira Geliri Toplamı 150 Bin TL’yi...

    2023 Eurobond ve Brüt İş Yeri Kira Geliri Toplamı 150 Bin TL’yi aşanlar her iki gelirini de beyannameye dahil edecektir

    3
    0

    900.000 TL tutarında Eurobond faiz geliri ve 15.000 TL brüt işyeri kira geliri olan kişi, bu durumda yıllık beyannamesinde işyeri kira gelirini de bildirmeli midir?

    Gelirler toplamı (915.005,-TL) 2023 için beyan sınırı olan 150.000 aştığı için iş yeri kira geliri de beyannameye dahil edilmelidir (GVK Md.86/1-c).

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİtiraz süresi geçen e-Faturalar reddedilemez bunlar için iade faturası düzenlenmesi gerekir
    Sonraki İçerikGelir vergisi beyannamesinde iade çıkanlar tebliğ tarihinden itibaren bir yıl içinde müracaatı üzerine kendisine red ve iade edilir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz