Ana Sayfa Şirketler 2017 Yılı Patent Ücretleri Değişti!!!

2017 Yılı Patent Ücretleri Değişti!!!

2412
0

Türk Patent ve Marka Kurumu 2017 yılında uygulanacak ücret tarifesinde değişiklik yapıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumunun, Türk Patent ve Marka Kurumunda 2017 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesinde İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (BİK/TÜRKPATENT:2017/3) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişikliğe göre, Patent İşbirliği Antlaşması (PCT) kapsamında Uluslararası Araştırma ve Ön İnceleme Otoritesi olarak yürüttüğü işlemlere ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumuna ödenmesi gereken ücretler, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından ilan edilen ve ödemenin yapıldığı tarihte geçerli olan PCT Ücret Tablosunda belirlenen ücretlerdir. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumun tarafından verilen hizmetlere ilişkin ödenecek ücretlere KDV dahil edildi.

İlgili Tebliğ İçin Tıklayınız

Kaynak: Resmi Gazete (07.07.2017 – 30117)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikGümrükte Tek Durak Sistemi
Sonraki İçerikYabancı Çalışma İzin Başvurularının Değerlendirilmesi ve Sonuçlandırılması İşleri Nasıl Yürütülmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz