Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Çalışma İzin Başvurularının Değerlendirilmesi ve Sonuçlandırılması İşleri Nasıl Yürütülmektedir?

    Yabancı Çalışma İzin Başvurularının Değerlendirilmesi ve Sonuçlandırılması İşleri Nasıl Yürütülmektedir?

    1098
    0

    1- YABANCI ÇALIŞMA İZİN BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ NE ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR?
    Yabancı çalışma izni başvurusu sonuçlanan yabancılara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kararı (İzin veya ret) ilgili işverene e-posta yoluyla bildirilir.

    2- YURTDIŞINDAN YAPILAN YABANCI ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?
    Yurtdışından yapılan başvurularda sonuç, ilgili ÇSGB dış temsilciliğine de online olarak ayrıca bildirilir.

    3- YURTDIŞINDA YAPILAN YABANCI ÇALIŞMA İZNİNİN ONAYLANMASI HALİNDE NE YAPILIR?
    Yabancılara çalışma izni verilmesi halinde, yabancının başvuru yaptığı dış temsilciliğe giderek çalışma ve ikamet izin harçları ile vize harcını ödemesi gerekmektedir.  Dış temsilcilik tarafından yabancı şahsın pasaportuna vize etiketi yapıştırılması sonrasında şahıs Türkiye’ye giriş yapabilir. Söz konusu harçlar ödenmeksizin yurda giriş yapan yabancıların çalışma izinleri geçerlilik kazanmamaktadır. Düzenlenen çalışma izni kartı PTT Kargo ile işveren adresine ulaştırılmaktadır.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Patent Ücretleri Değişti!!!
    Sonraki İçerikÇocuklarımızı Okutalım mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz