Ana Sayfa Duyurular Gümrükte Tek Durak Sistemi

Gümrükte Tek Durak Sistemi

992
0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Avrupa ile olan ticaret açısından kilit rol oynayan Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda yapılacak yeniden inşa çalışmaları ile “Tek Durak Sistemi”nin hayata geçirileceğini söyledi.

Sistemle işlemlerin tek noktadan yapılacağını, böylelikle iş akış süreçlerinin uzun ve fazla olmasından kaynaklanan beklemelerin önüne geçileceğini anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Gümrük işlem süreçlerinin sadeleşmesi ile zaman ve maliyetten tasarruf sağlanacaktır. Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı’na gelen araçları tek duraklı bir yapı karşılayacaktır. Aracın hızlı plaka okuma sisteminden geçerek durmaksızın kara hudut kapısı sahasına girişine müteakiben ağırlığının tartılması ve tartım bilgilerin elektronik olarak gümrük idaresine sağlanması ile birlikte aynı anda ve aynı peronda hem tescil ve muayene hem de pasaport kontrolleri tamamlanacaktır. Eşyanın risk analizi, ihbar ve şüphe halleri sonucunda kırmızı hatta yönlendirilmediği durumlarda ise tescil işlemi belge kontrolü üzerinden sonuçlandırılarak eşya ve sürücünün sahadan çıkış işlemleri tamamlanacak. Kapımızın Tek Durak Sistemine uygun olarak yeniden yapılandırılması ile tır, tanker ve küçük araç geçişleri birbirinden ayrılacak. Böylece gümrük işlemleri hızlandığı gibi, kaçakçılıkla daha etkin mücadele edilmesi mümkün olacak.”

Kaynak: AnadoluAjans

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTicari Defterlerin Kayıt Süreleri…
Sonraki İçerik2017 Yılı Patent Ücretleri Değişti!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz