Ana Sayfa İstatistik 2017 Nisan Ayında İmalat Kapasite Kullanım Oranı %78,4 Oldu!

    2017 Nisan Ayında İmalat Kapasite Kullanım Oranı %78,4 Oldu!

    1820
    0

    1- 2017 – NİSAN AYINDA İMALAT KAPASİTE KULLANIM ORANI %78,4 OLDU.
    2017 yılı Nisan ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, 2017 yılı Mart ayına göre 1,7 puan artarak %78,4 seviyesinde gerçekleşmiştir.

    İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı

    2017 yılı Nisan ayında imalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı 2017 yılı Mart ayına göre 0,9 puan artarak %78,8 seviyesinde gerçekleşmiştir. 

    İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı – Mevsimsel Etkilerden Arındırılmış 2- MAL GRUPLARINA GÖRE KAPASİTE KULLANIM ORANI TÜM MAL GRUPLARINDA ARTTI.
    2017 yılı Nisan ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, tüm mal gruplarında artış gözlenmektedir.

    Tüketim – Ara – Yatırım Malları

    Dayanıklı Tüketim – Dayanıksız Tüketim – Tüketim Malları

    NOT:
    1- 2017 yılı Nisan ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2544 işyerine İktisadi Yönelim Anketi formu gönderilmiş, 2054 katılımcıdan yanıt alınmıştır. Tüm katılımcıların yanıtları ağırlıklı olarak toplulaştırılmıştır.
    2- İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin TCMB İktisadi Yönelim Anketine verdikleri yanıtlara dayalı olarak hesaplanmakta ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında yayımlanmaktadır.
    3- İlgili verilere ve yöntemsel açıklama metnine, http://www.tcmb.gov.tr İnternet adresindeki İstatistikler/Reel Sektör İstatistikleri/İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı başlığı altından ulaşılabilir. Veriler ayrıca zaman serisi olarak İstatistikler/Elektronik Veri Dağıtım Sistemi (EVDS)/Üretim, İstihdam ve Ücret Verileri başlıkları altında da yer almaktadır.
    4- Anket sonuçları, katılımcıların yanıtları esas alınarak hesaplanmakta olup, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın görüş ve tahminlerini yansıtmamaktadır.

    Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Nisan Ayında Hizmet Sektörü Güven Endeksi %3 Artarak 99,9’e Yükseldi!
    Sonraki İçerik122 Bin İşletme KOSGEB Kredisi Kullandı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz