Ana Sayfa Vergi Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonun IMEI Kayıt Parası, Fazla Ödenirse İadesi Nasıl...

    Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonun IMEI Kayıt Parası, Fazla Ödenirse İadesi Nasıl Yapılır?

    12976
    0

    YURT DIŞINDAN YOLCU BERABERİNDE GETİRDİĞİ CEP TELEFONU IMEI NUMARASININ KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA HATALI VEYA FAZLADAN YATIRILAN HARCIN İADE İŞLEMİ NASIL YAPILMAKTADIR?
    Yolcu beraberinde getirilen cep telefon kullanım izin harcına ilişkin iade talepleri için;
    1- İade talebine ilişkin dilekçe,
    2- Dilekçe içeriğinde harcın iade edileceği kişiye ait banka hesap numarası (Alındı üzerinde kimlik bilgileri yazılı olan kişiye ait IBAN numarası),
    3- Harcın ödenmesi sırasında düzenlenen,
    4- Harcı ödeyene verilen vergi dairesi / internet vergi dairesi / vergi tahsil alındısının aslı,
    5- Birlikte söz konusu harcın tahsiline yetkili vergi dairesine(Alındı üzerinde yazılı olan),
    6- Şahsen veya posta ile (evrakların postada kaybolmaması için iadeli taahhütlü, kargo vb.) başvurulması durumunda harcı ödenen IMEI numarasının kayıt altına alınıp alınmadığı hususunun Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan elektronik ortamda teyit edilmesi üzerine kanuni sebeplerle reddi icap edenlerin 6183 sayılı Kanun göz önünde bulundurularak(*) iade işlemi yapılmaktadır.

    ***6183 S.K. 23 üncü maddesi: Tahsil edilip de kanuni sebeplerle reddi icabeden amme alacakları, istihkak sahiplerinin reddiyatı yapacak olan amme idaresine olan muaccel borçlarına mahsup edilmek suretiyle reddolunur. Umumi bütçeden reddedilen paralar arasında hususi idarelerle belediyelere ait olan kısımları ret ve mahsup olunduğu senede bu idareler nam ve hesabına ayrılacak hisselerden Hazinece tevkif ve mahsup olunur.

    Kaynak: Harçlar Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVefat Eden Engelliye Ait Araç, Veraset Yoluyla İntikal Edilirse ÖTV Hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikYıllık Beyannamede İndirim Konusu Yapılamayan Primlerin Daha Sonraki Yıllarda İndirim Konusu Yapılması Mümkün müdür?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz