Ana Sayfa SGK Yemek parasının SGK primine tabi olan kısmını vermek zorunda mıyız?

    Yemek parasının SGK primine tabi olan kısmını vermek zorunda mıyız?

    261
    0

    Yemek istisnası Brüt ücret % 23,65 fazlası vergi hariç SPEK tabi. Muhasebe kaydında Örnek 112 TL yemek yardımı 78,90 istisna harici bordroda tahakkuk ettirdim. SSK primi 361 ödenecek harici oluşan alacaktaki net rakamı işçiye ödemek zorunda mıyım? Bu durumda hem ticket yemek veriyorum.ayrıca gider ssk primi arasındaki farkı nakit ödüyorum.

    İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmediği ve yemek hizmetinin, yemek kartı ve/veya yemek çeki hizmeti veren işletmelerin yemek kartlarına yükleme yapılmak veya yemek çeki satın alınmak suretiyle verildiği durumlarda, her bir çalışan için çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 110 Türk lirasını aşmayan kısmı,istsnadır. ayrıca fark ödemesi işçiye ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.


    İşçiye 2023 yılında verilen nakit yol ve yemek yardımı ve iş için harcadığı yol ücretlerinde vergi ve sigorta durumu nedir?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOHAL bölgesinde işe gelemeyen işçiler ücretsiz izne çıkarılabilir mi?
    Sonraki İçerikSerbest meslek defterine çalışanın bordrosundaki brüt tutar dışındaki işveren hissesini gider yazmak zorunda mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz