Ana Sayfa Vergi Yapılandırma Borçlarını ve Taksitlerini Ödemeyenler İçin Son Fırsat!!!

Yapılandırma Borçlarını ve Taksitlerini Ödemeyenler İçin Son Fırsat!!!

1519
0

6736 SAYILI KANUN 2. TAKSİT HATIRLATMA METNİ

1- Vergi Yapılandırmanızın 2017 Yılı Ocak Ayından Mayıs Ayına Ertelenen 2. Taksitini Ödemeyi Unutmayın, Yapılandırmanız bozulmasın. Son Gün 31 Mayıs 2017

2- Vergi Yapılandırmasında 1. Taksiti Ödememiş Olanlar için Son Şans! 1. Ve 2. Taksiti Birlikte Ödeyin, Yapılandırmanız Bozulmasın. Son gün 31 Mayıs 2017


6736 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanıp, 30 Kasım 2016 tarihine kadar borçlarını (peşin ya da taksitli) ödemeyenler ile yine aynı Kanundan yararlanıp 31 Ocak 2017 tarihinde taksit ödemelerini yapmayan mükelleflerin bu borçlarını hatırlatmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı 10.05.2017 tarihinde duyuru yayımlamıştır.

Yapılan duyuru ve düzenleme gereği;
1- Yapılandırılması ihlal olan borçlular ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebileceklerdir.

2- Ayrıca Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir.

3- 6736 sayılı Kanunu kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran ayında ödenecektir. Diğer taksitler de aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren dörder ay uzamış bulunmaktadır.

4- 6736 sayılı Kanunun getirdiği önemli şartlardan biri de taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir. Cari dönem ödeme şartını ihlal edenlere de hak verilmiş ve bu mükellefler cari dönem yükümlülüklerini Mayıs 2017 sonuna kadar yerine getirerek ya da çok zor durumda olmaları nedeniyle bu yükümlüklerini yerine getiremediklerini tecil başvuruları ile belirterek Kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir.

6736 Sayılı Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır. Zira 6736 sayılı Kanundan yaralanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinden ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre göre borçlarını yapılandırılan mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerin de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerin ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir.

Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 – Mart Ayında Perakende Satış Endeksleri %2,1 Arttı!
Sonraki İçerikİş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (İSG) 2020 Yılına Erteleniyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz