Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (İSG) 2020 Yılına Erteleniyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (İSG) 2020 Yılına Erteleniyor!

3148
0

Daha önce 1 Temmuz 2016 ve sonrasında ertelenerek 1 Temmuz 2017’de hayata geçmesi öngörülen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası bir kez daha ertelendi.

Uygulamaya başlanılması öngörülen en kritik maddelerin uygulaması 7 Temmuz 2020 yılına erteleniyor.

2012 yılında çıkan iş güvenliği yasasına göre,
– 10’dan az işçi çalıştıran az tehlikeli iş kolundaki işverenler (muhasebeci, emlakçı, avukat, bakkal, manav gibi),
7 Temmuz 2017 tarihine kadar iş güvenliği ve iş sağlığı alanında üniversitelerden eğitim alarak, iş güvenliği konusunda uzmanlaşacaklardı.
Böylelikle işletmeler, sahibi oldukları işyerlerini, çalıştırdıkları işçiler için güvenli bir alana dönüştüreceklerdi.

– 10’dan fazla 50’den az işçi çalıştıran az tehlikeli işletmeler ise aynı tarihe kadar işyerinde güvenliği ve sağlık koşullarını sağlaması için, 1’er adet iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimiyle anlaşacaktı.
2017 Temmuz ayında başlayacak bu uygulamayı 3 yıl sonrasına, yani 7 Temmuz 2020’ye ertelendi.

Ayrıca eklenen maddeye göre, 50’den az işçi çalıştıran bu işletmeler de tıpkı 10’dan az işçi çalıştıran küçük dükkan ve büro sahipleri gibi işyerlerindeki iş güvenliği ve işçi sağlığını, dışarıdan uzmana yaptırmayacak, kendi alacağı eğitimle kendisi sağlayacak.

İşyerleri isterlerse bu görevi, zaten çalıştırdıkları bir işçiyle de yürütebilecek ve böylelikle maliyetlerini düşürecekler.

Yeni düzenlemeler ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edilir ise,
-10 ve daha az işçi çalıştıran esnaf ve meslek sahipleriyle,
-50’den az işçi çalıştıran küçük işletmelerin sahipleri, çalıştırdıkları işçiler için hayati önem taşıyan iş güvenliği konusunda 2020 yılına kadar hiçbir eğitime ihtiyaç duymayacaklar.

Kaynak: İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı
9 Haziran 2015 Tarih ve 84098128-125[14-2014/12]-274 Sayılı Özelge

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyon

Önceki İçerikYapılandırma Borçlarını ve Taksitlerini Ödemeyenler İçin Son Fırsat!!!
Sonraki İçerikYolcu Taşımacılığı İşi Yapan Firmanın Ödediği Otogar ve Garaj Çıkış Fişleri Gider Olarak Kaydedilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz