Ana Sayfa Muhasebe Yanlış yapılan kira gider kaydı nasıl düzeltilir?

    Yanlış yapılan kira gider kaydı nasıl düzeltilir?

    72
    0

    Kira kaydı yapılırken gider pusulası olduğu halde 191 hesap kullanılmış yanlışlıkla bu hesaba atılan rakam acaba nasıl düzeltilebilir beyanname düzeltmesi yapmadan

    Muhasebedeki yanlış kayıt genel olarak, ters kayıt ile düzeltilir. Daha sonra doğru kayıt yapılır. Yapılan düzeltme aynı zamanda beyannamenin de düzeltilmesini gerektiriyorsa beyanname için de düzeltme beyannamesi verilir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOto galericisinin alım-satım amacıyla aktifindeki araçlar binek oto gider kısıtlamasına tabi midir?
    Sonraki İçerikLeasing muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz