Ana Sayfa Vergi Yabancılara Özel Fatura Düzenlenmesi de İhracat Kapsamındaki E-Fatura Olarak mı Düzenlenmelidir?

    Yabancılara Özel Fatura Düzenlenmesi de İhracat Kapsamındaki E-Fatura Olarak mı Düzenlenmelidir?

    1309
    0

    1- YABANCILARA ÖZEL FATURA DÜZENLENMESİ DE İHRACAT KAPSAMINDAKİ E-FATURA OLARAK MI DÜZENLENMELİDİR?
    Özel fatura düzenlenmesi durumu sadece bavul ticareti uygulamasında vardır. Özel fatura diye adlandırılan uygulama fatura ve Gümrük Çıkış Beyannamesinin tek belgede birleştirilmiş halidir. Belgenin hukuki yapısında bir değişikliğe gidilmediği sürece uygulama eskiden olduğu gibi işlemeye devam edecektir.

    2- BUYER CUSTOMER PARTY ALANINDAKİ FİRMA ID’SİNİ FİRMALAR/MÜKELLEFLER NEREDEN ELDE EDECEKLER? BU ID HİÇ YOKSA NASIL HAREKET EDİLECEK?
    Kastedilen BuyerCustomerParty/Party/PartyLegalEntity/CompanyID ise kılavuzda şu şekilde belirtilmiştir; “Party/PartyLegalEntity/CompanyID: Malı satın alan kurumun ilgili ülkedeki vergi kayıt kodu” Bu alan zorunlu olarak belirlenmemiştir. Bilinmiyor ise bu alan boş geçilebilir. Yurtdışındaki firmanın firma ıd‟si, gönderilecek ülkenin mevzuatına göre bizdeki VKN‟ye karşılık gelen numaradır.

    Kaynak:  Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİngiltere’de Kadın Erkek Gelir Dengesizliğinde Yeni Dönem!
    Sonraki İçerikEndüstri Bölgeleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Bulunan Arsaların Tahsisine Ait Sözleşme ve Taahhütnamelerde Damga Vergisi Ödenmeyecek!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz