Ana Sayfa Çalışma Hayatı Vefat eden çalışanın işten çıkışı hangi kodla yapılmalıdır?

    Vefat eden çalışanın işten çıkışı hangi kodla yapılmalıdır?

    325
    0

    Şirketin işçisi hastanede yoğun bakımda yatmakta iken vefat etti. APHB de vefat tarihi itibariyle “ölüm” koduyla işten çıkışını yaparsak SGK sisteminde bir sorunla karşılaşacak mıyız? Çünkü işçi bir aydan beri yoğun bakımdaydı ve Nisan ayında hiç çalışması ve ücret alacağı bulunmuyor.

    Öncelikle başınız sağolsun
    Vefat tarihi ve ölüm defin belgesine göre ölüm kodu ile çıkış yapabilrsiniz.


    İflas eden şirket çalışanlarının işten çıkış kodu ne olacaktır?


    Ölüm aylığı bağlanabilmesinin şartları nelerdir?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4/a statüsünde çalışan bir kadın çalışanın evlilik izni kaç gündür?
    Sonraki İçerikMali Müşavirin birinci derece yakının ölümü halinde, aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılan mükelleflerin beyan süreleri uzar mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz