Ana Sayfa SGK Unutulan MUHSGK’nın cezası nedir?

    Unutulan MUHSGK’nın cezası nedir?

    147
    0

    Bir müşterimin 7.aya ait Muhsgk beyannamesini vermeyi unuttum. Pişmanlıkla mı vereceğim. SGK dan dolayı idari para cezası oluşur mu?

    c) Prim belgelerini ve defter kayıtlarını, Kurumca belirlenen şekilde ve usulde vermeyenlere ya da Kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenlere veya belirlenen süre içinde vermeyenlere her bir fiil için,

    1) Belgenin asıl olması halinde aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla belgede
    kayıtlı sigortalı sayısı başına Aylık asgari ücretin 1/5‘i:  2.682,90 TL

    2) Belgenin ek olması halinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir
    ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına, Aylık asgari ücretin 1/8‘i:  1.676,81 TL

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari Ücretin Netindeki Düşme Nasıl Telafi Edilmektedir?
    Sonraki İçerikMali müşavirler beyannamelerini imzaladığı müşterisinin bağımsız yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz