Ana Sayfa Duyurular Unutmayın!!! Yevmiye Defterlerinin Kapanış Tasdikleri İçin Son Gün: 30 Haziran Cuma

Unutmayın!!! Yevmiye Defterlerinin Kapanış Tasdikleri İçin Son Gün: 30 Haziran Cuma

1542
0

2016 yılında fiziki ortamda tutulan yevmiye defterlerinin 30 Haziran 2017 Cuma günü sonuna kadar notere ibraz edilip son kaydın altına noterceGörülmüştür” ibaresi yazılarak mühür ve imza ile onaylanması gerekmektedir. 

***Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulması hâlinde defterlerin açılışlarında ve yevmiye defteri ile yönetim kurulu karar defterinin kapanışında noter onayı aranmamaktadır.

***Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep halinin ilan edildiği yerlerde, defterlerin kapanış onaylarının mücbir sebebin sona erdiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

***7020 sayılı Yasa mücbir sebep hali kalkan yerlerde bulunan mükelleflerin yevmiye defterlerinin kapanış tasdiklerinin de 30 Haziran 2017 Cuma günü sonuna kadar yaptırılması gerekmektedir.

NOT: Türk Ticaret Kanununun 562/1-c bendine göre 64’üncü maddenin üçüncü fıkrası uyarınca gerekli onayları yaptırmayanlar 2017 yılı için 5.408 TL idari para cezasıyla cezalandırılmaktadırlar.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBasit Usule Tabi Olanlar Toplu Fatura Kesebilir mi?
Sonraki İçerikAskerlik Borçlanması – 29.06.2017

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz