Ana Sayfa Şirketler Tüzel Kişilerde İşe Başlama Bildirimi Nasıl Yapılır?

Tüzel Kişilerde İşe Başlama Bildirimi Nasıl Yapılır?

7284
0

1- Ticaret Sicili Memurluklarınca Şirket Kuruluş Dilekçesi ve Bildirim Formu ile Bildirimde Bulunulması Zorunlu Olan Mükellefler
Kurumlar vergisi mükellefi olup da Türk Ticaret Kanununun 30’uncu maddesi uyarınca tescil için başvuran mükelleflerin (A.Ş., LTD.ŞTİ. ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket) işe başlama bildirimlerinin, işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içinde ticaret sicilli memurluğunca ilgili vergi dairesine Şirket kuruluş dilekçesi ve bildirim formu ile yapılaması gerekmektedir.

2- Ticaret Sicili Memurluklarınca Şirket Kuruluş Dilekçesi ve Bildirim Formu ile Bildirimde Bulunulması Zorunlu Olmayan Tüzel Kişiler ve Tüzel Kişiliği Olmayan Mükellefler
İşe başlamanın İşe Başlama / Bırakma Bildirimi ile bağlı bulunan vergi dairesine işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içinde bildirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik30 Yaş Altındaki En Zengin 5 Şarkıcıyı Tanıyor musunuz?
Sonraki İçerik2016 Yılında Kaç TL ÖTV Tahsil Edildi Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz