Ana Sayfa İstatistik Türkiye’deki Bankalarda Kaç Kişi Çalışıyor Biliyor musunuz?

    Türkiye’deki Bankalarda Kaç Kişi Çalışıyor Biliyor musunuz?

    7212
    0

    Peki 153 Yaşında Olan Banka Hangisi Biliyor Musunuz?

    Türkiye Bankalar Birliğinin 31.03.2016 tarihi itibariyle yaptığı araştırmaya göre Türkiye’deki bankalardaki toplam 201.481 kişi çalışıyor.banka-logos24.496 çalışan ile T.C. Ziraat Bankası ilk sırada yer alırken onu T.İş Bankası 24.519 çalışan ile izliyor. 3’ncü sırada ise 19.427 çalışan ile T.Garanti Bankası geliyor.
    T.C. Ziraat Bankası bundan 153 yıl önce Mithatpaşa öncülüğünde Devlet eliyle kuruldu. *

    Çalışan Sayısına Göre İlk 10 Bankabankacalisan-tablo

    *Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı Yugoslavya’nın Niş kenti valisi olan Mithat Paşa, çeşitli alanlarda başarılı çalışmalarda bulunmasının yanı sıra; çiftçilerin içinde bulundukları zor koşullara da yakından tanık olmuştur. Yaptığı araştırmalarla, bu alanda teşkilatlanmanın zorunlu olduğu ve çiftçilerin, tefecilerin elinden kurtarılması için devlet yardımının gerektiği ancak bu yardımın halk hareketiyle desteklenmesinin önem taşıdığı sonucuna varmıştır. Böylece 1863 yılında çiftçilerin oluşturduğu kaynakla, Mithat Paşa öncülüğünde devlet eliyle ve devlet himayesinde kurulan ve adına “Memleket Sandıkları” denilen organizasyon; milli bankacılığın ilk örneği olarak tarihe geçmiş ve bu girişim bugünkü Ziraat Bankası’nın temelini oluşturmuştur.
    Mithat Paşa, 1863 yılı Pirot Kasabası’nda (Şehirköylü Kasabası) kurduğu ilk Memleket Sandığı’nı oluştururken Türk gelenekleri arasında zaten var olan ve karşılıklı yardımlaşma esasına dayanan imece geleneğinden esinlenmiştir.

    Kaynak 1: Türkiye Bankalar Birliği
    Kaynak 2: T.C. Ziraat Bankası Tarihçesi

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTTK ‘ya Göre Kıymetli Evrak Nedir?
    Sonraki İçerikGoogle 2016 Yılını Kaçıncı Sırada Bitirdi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz