Ana Sayfa Ekonomi Türk Lirası Dışındaki Başvurular Geçersiz Sayılacak!!!

    Türk Lirası Dışındaki Başvurular Geçersiz Sayılacak!!!

    1502
    0

    Türk Lirasının hak ettiği değeri alması için KOSGEB yeni uygulamalar başlattı.

    KOSGEB Başkanı Biçer;
    KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak başvurularda; yurtiçi tedarikçilerden alınan ve alınacak mal ve hizmetler için sunulan;

    – Başvuru ve ekleri

    • Katılım formu
    • Sözleşme
    • Kira kontratı
    • Proforma fatura
      gibi belgelerde yalnızca TÜRK LİRASI kullananların değerlendirilmeye alınacağını açıkladı.

    KOSGEB’in yapacağı destek başvurularında bütün evraklarda TÜRK LİRASI dışındaki para birimi olan başvuruların geçersiz sayılacağını ve Milli Para Esaslı Uygulamaların geçerli olacağını belirten Biçer, diğer para birimleri ile başvuru yapan KOBİ’lerin başvuru evraklarının kabul edilmeyeceğini bildirdi.

    Başkan Biçer, özellikle fuar başvuruları sırasında gelen fuar döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evraklarının başvuru aşamasında kabul edilmeyeceğini açıkladı.

    Kaynak: KOSGEB

    Tarih: 29 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKOSGEB Ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Ortak Projede İşbirliği Yapıyor…
    Sonraki İçerikAmerika Büyüme Oranını % 3,5 Olarak Değiştirdi!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz