Ana Sayfa Çalışma Hayatı Turizm Sektöründe Yabancı Çalışma İzni İçin En Az Kaç Türk Çalışan İstihdam...

    Turizm Sektöründe Yabancı Çalışma İzni İçin En Az Kaç Türk Çalışan İstihdam Edilmelidir?

    1878
    0

    1- TURİZM SEKTÖRÜNDE YABANCI ÇALIŞMA İZNİ İÇİN EN AZ KAÇ TÜRK ÇALIŞAN İSTİHDAM EDİLMELİDİR?
    2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 18. maddesi gereğince; turizm işletmelerinde çalıştırılan yabancı personelin miktarı toplam personelin % 10’unu geçememektedir.

    Bu oran Kültür ve Turizm Bakanlığınca %20’ye kadar artırılabilmektedir. Dolayısıyla çalışma izni talep edilen her bir yabancı için en az 5 Türk vatandaşının istihdamı zorunludur. 

    2- DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM ŞARTLARINA UYAN İŞLETMELERDE EN AZ KAÇ TÜRK ÇALIŞAN İSTİHDAM EDİLMELİDİR?
    Özellik arz eden doğrudan yabancı yatırımlar kriterlerini karşılayan işletmelerde kilit personel konumundaki ilk yabancının çalışma izin talebi değerlendirilirken 5 Türk vatandaşı istihdamı aranılmamaktadır.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSürücü kurslarının sınavlarında görevli personele yapılan ödemeler nedeniyle muhtasar beyanname verilecek mi?
    Sonraki İçerikPonzi Oyunu (Finans ve Sermaye Piyasaları)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz