Ana Sayfa Vergi Teşvik Belgeli Yatırım Yapan Vergi Ödemeyecek…

    Teşvik Belgeli Yatırım Yapan Vergi Ödemeyecek…

    1183
    0

    Teşvik belgeli yatırımlarda %0 Kurumlar Vergisi uygulanabilecek…
    5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun (KVK) 32/A maddesinin verdiği yetkiyi istinaden, Bakanlar Kurulu yatırıma katkı oranını % 55’i, yatırım tutarı 50 milyon TL’yi aşan yatırımlar için ise % 65’i geçmemek üzere belirlemeye ve Kurumlar Vergisi oranını da % 90’a kadar indirimli uygulatmaya yetkilidir.

    KVK’nın 32/A maddesi uygulamasına yönelik 01.01.2017 tarihinde geçerli olmak üzere yapılan değişiklik öncesinde; 05.10.2016 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince büyük ölçekli yatırımlar ile bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlar için düzenlenecek teşvik belgeleri kapsamında indirimli kurumlar vergisi uygulaması aşağıdaki gibiydi.tesvikuygulamalari

    6770 sayılı Kanun ile, Bakanlar Kurulu’na Kanun ile verilmiş olan üst sınır belirleme hakkı yatırıma katkı tutarı için;
    Bölgesel yatırımlarda %55 ten %70’e,
    Büyük ölçekli yatırımlarda ise %65’ten %80’e yükseltilmektedir.
    Değişiklikten önceki düzenlemeye göre en fazla % 90’a kadar indirimli olarak uygulanabilen kurumlar vergisi oranı ise, yine Bakanlar Kurulu Kararı’na göre 01.01.2017 tarihinden itibaren % 100’e kadar indirimli uygulanabilecektir.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBilanço Esasında Tutulacak Defterler Hangileridir?
    Sonraki İçerikVarlık Fonuna Devredilen Kuruluşlar Hangileri Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz