Ana Sayfa Çalışma Hayatı Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

    Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

    1509
    0

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre;
    Bazı kimselerin, cep telefonlarına ‘Devlet destekli hibe kredisi başvuruları başlamıştır. Belirtilen telefonu arayarak başvuru yapabilirsiniz’ mesajı gönderdikleri belirlenmiştir.

    Son aylarda Bakanlığın şikâyet hattına yapılan ihbarlarda,
    – Vatandaşları bazı kötü niyetli kişilerin telefonla arayarak kendilerini yetkili olarak tanıttıklarını ve “Son model akıllı telefon kazandıklarını” belirtiklerini,
    – Bu kötü niyetli kişilerin hesaplarına bir miktar para yatırarak vatandaşların telefona sahip olacaklarını söylediklerini bildirildi.

    Bu numarayı arayan vatandaşlardan;
    – TC numarası
    – Ev adresi,
    – Telefon numarası gibi şahsi bilgilerini alındığı tespit edilmiştir.

    Bakanlığın bu tür uygulamaları olmadığını belirtilerek, dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarmaları gerektiğini ve vatandaşların, bu tür telefonlarla gelen taleplere kesinlikle itibar etmemesi, bu ve benzeri bir durumla karşılaştıklarında derhal güvenlik güçlerine müracaat ederek bilgi vermeleri ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaları gerektiği hususunda bilgi verilmiştir.

    Kaynak: sanayi.gov.tr

    Tarih: 22 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVarlık Barışı Uzatıldı!
    Sonraki İçerikMüjde! 30 Yıldan Fazla Çalışan Memur Emeklilerine İkramiye Farkları Veriliyor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz