Ana Sayfa Muhasebe SMMM Ltd. Şirketi Kuran meslek mensubu başka bir şirkette 4/1-a’lı olarak çalışabilir...

    SMMM Ltd. Şirketi Kuran meslek mensubu başka bir şirkette 4/1-a’lı olarak çalışabilir mi?

    SMMM yetki belgesine sahip meslek mensuplarının SMMM Ltd. Şti. ortağı iken başka bir şirkette bordrolu olarak 4/1-a statüsünden çalışması mümkün değildir.

    97
    0

    Kendi adıma LTD olarak mali müşavirlik şirketi kurdum. Şuan çalıştığım yerde de muhasebe departmanında çalışıyorum. Aynı iş kolu olduğu için Sgk dan devam edebiliyor muyum? Yoksa şirketin tescil olduğu tarih itibari ile bağkur a mı geçiş yapmam gerekiyor?

    Bir de daha öncesinde 71075 nolu kaşeyi almıştım. Aynı kaşeyi LTD şirket olunca da kullanabiliyor muyum ? Yoksa yeni kaşe başvurusunda bulunacak mıyım?

    Şirket tescili itibariyle ortağı bulunduğunuz işyerinde 4/1-b statüsüne geçmektesiniz.

    SMMM yetki belgesine sahip meslek mensuplarının SMMM Ltd. Şti. ortağı iken başka bir şirkette bordrolu olarak 4/1-a statüsünden çalışması mümkün değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKart, Şifre, Kod ve Benzerlerinin Satışında KDV Uygulamasına İlişkin KDV Tebliğ TASLAĞI
    Sonraki İçerikŞirket personeli 2 gün istirahat raporu alıyor. Sgk para ödemesi yapmıyor. işveren olarak ben 2 gün primini eksik 28 gün olarak aylık bildirgede beyan etmemde yasal olarak ilerde sıkıntı yaşar mıyım?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz