Ana Sayfa Vergi Şirketin Aktifinde 2 Yıldan Az Kayıtlı Olan Bir Binanın Satılması Sonucu Elde...

    Şirketin Aktifinde 2 Yıldan Az Kayıtlı Olan Bir Binanın Satılması Sonucu Elde Edilen Kazanç Üzerinden Vergi Ödenir Mi?

    Şirket aktifindeki taşınmazın iki yıldan önce (iki yıl içinde) satılması halinde kurumlar vergisi ve KDV istisnası hakkı oluşmayacaktır. 

    106
    0

    Şirketin aktifinde 2 yıldan az kayıtlı olan bir binanın satılması sonucu elde edilen kazanç üzerinden bir indirim veya kurumlar vergisinde bir istinası var mıdır?

    KVK 5. maddesindeki Şartlar mevcut ise, Satıştan elde edilecek kazancı % 25 KV İstisnadır. Ayrıca yine KDVK 17. maddesindeki şartlar mevcut ise KDV hesaplanmaz.


    Şirket aktifindeki taşınmazın iki yıldan önce (iki yıl içinde) satılması halinde kurumlar vergisi ve KDV istisnası hakkı oluşmayacaktır. 


    KURUMLARIN AKTİFİNDE EN AZ 2 YIL SÜREYLE BULUNAN TAŞINMAZLARIN SATIŞ VEYA DEVRİNDE UYGULANAN KDV İSTİSNASI KALDIRILMIŞTIR. (Md.7 ve 8)

    15.7.2023 tarihinden sonra edinilen ve kurumların aktifinde en az 2 yıl süreyle tutulacak taşınmazların satış veya devrinde KDV istisnası uygulamasına son verilmiştir.
    15.7.2023 tarihinden önce edinilen ve kurumların aktifinde bulunan taşınmazlarda ise KDV istisnası uygulanmaya devam edecektir. KDV Kanunu’na eklenen Geçici 43 üncü madde ile 15.7.2023 tarihinden önce kurumların aktiflerinde yer alan taşınmazlar için KDV Kanunu’nun 17/4-r bendi hükmünün değişiklik öncesi hükmünün uygulanacağı belirtilmektedir.
    Düzenlemeler 15.7.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

    Detay Düzenleme Hakkında Bilgi Almak İçin…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağkurlu Mükellefin Kendisi İş Kazası Geçirirse Bildirim Yapılacak Mı?
    Sonraki İçerikİşletme Defterine Tabi Fizyoterapist Düzenleyeceği e-SMM’de KDV ve Stopaj Hesaplanacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz