Ana Sayfa Vergi Şirket adına yurt dışından alınan cep telefonu demirbaşa kaydedilebilir mi?

    Şirket adına yurt dışından alınan cep telefonu demirbaşa kaydedilebilir mi?

    211
    0

    Şirket adına şirket kredi kartı ile yurtdışından alınan cep telefonu şirket demirbaşına kayıt edilerek amortisman ayrılabilir mi?

    Şirket adına Fatura var ise kayıtlara alınır. Amortisman ayrılır.


    İLİNTİLİ İÇERİK

    Önemli not:

    Yurt dışında mukim firmalardan alınan hizmetlerde, hizmetin niteliğine göre sorumlu sıfatıyla KDV-2 ve stopaj ödenip alınan hizmet Türkiye’deki şirketin vergi matrahının hesabında gider veya maliyet olarak kabul edilebilirken, Mal ve sabit kıymet alımlarında gümrük yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerekiyor.

    Yurt dışından şirket adına alınan ve şirket faaliyetlerinde kullanılan sabit kıymetlerin veya malların gümrük işlemlerine tabi tutulması gerekiyor. Gümrük yükümlülükleri ile ilgili detayın gümrük müşavirleri ile görüşülmesinde fayda vardır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında ikamet eden ve online olarak Türkiye’deki şirketin yönetim kurulu üyesi olan kişinin ücretinden vergi kesilir mi?
    Sonraki İçerikLimited şirketlerin kiraladığı ek iş yerleri (ofis) ticaret siciline tescil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz