Ana Sayfa TTK Limited şirketlerin kiraladığı ek iş yerleri (ofis) ticaret siciline tescil edilir mi?

    Limited şirketlerin kiraladığı ek iş yerleri (ofis) ticaret siciline tescil edilir mi?

    Limited şirketlerin ek iş yeri olarak açtığı ofislerin ticaret siciline tescil ettirilmesi gerekiyor.

    228
    0

    Limited şirketi, ofis olarak kullanmak üzere yer kiralamıştır. Ofis olarak kullanılacak bu ek işyerini şube olarak ticaret siciline tescili zorunlu mudur? Zorunlu ise sermaye tahsis edilmeli midir?

    Limited şirketlerin ek iş yeri olarak açtığı ofislerin ticaret siciline tescil ettirilmesi gerekiyor. Şubeye sermaye tahsisi yapılması zorunlu değildir. Şubenin ticari faaliyetlerine ilişkin işlemler şirket merkezinin yasal defterlerine kaydedilir. Merkez ve şube işlemleri tekdüzen hesap planındaki kebir hesaplarının altlarında açılacak grup ve detay hesapları altında alt hesap olarak takip edilir.

    Örnek:

    100 KASA

    100.01 TL Kasa

    100.01.01 Merkez TL Kasa

    100.01.02 Şube TL Kasa

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket adına yurt dışından alınan cep telefonu demirbaşa kaydedilebilir mi?
    Sonraki İçerikTürk hamamında verilen hizmetlerde KDV oranı yüzde kaçtır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz