Ana Sayfa Vergi Sipariş Usulü Ar-Ge Faaliyetlerinde Önemli Noktalar

    Sipariş Usulü Ar-Ge Faaliyetlerinde Önemli Noktalar

    1989
    0

    Sipariş usulü Ar-Ge faaliyetlerinde önemli noktalar

    Sipariş Usulü Ar-Ge indirimine konu edilebilecek harcamalar
    1 Mart 2016 tarihinden sonra verilen siparişlerle ilgili olmak üzere, Ar-Ge / tasarım merkezince Ar-Ge / tasarım indirimine konu edilebilecek harcamaların %50 si tam mükellef sipariş  verenlerce Kurumlar Vergisi Ar-Ge /tasarım indirimine konu edilebilmektedir.

    Bu noktada İndirim tutarının doğru olarak  belirlenmesi ve sipariş alana zamanında bildirilmesi önem taşımaktadır.

    Sipariş Alana zamanında bildirim yapılması önemlidir.
    İleride oluşabilecek uyuşmazlıkları önlemek adına bildirim yükümlülüğünün zamanında yapıldığının tespit ve tevsiki açısından, kurumlar vergisi her geçici ve final vergilendirme beyan dönemi için beyanda bulunulacak ayın 1 inden önce noter marifetiyle ya da iadeli taahhütlü postayla yapılmasını önermekteyiz.

    Ayrıca merkezlerce Ar-Ge /tasarım indirim tutarının doğru olarak tespit edilerek sipariş verene bildirilmesi büyük önem taşımaktadır. Öyle ki Ar-Ge /tasarım merkezi nezdinde gerçekleştirilebilecek olası vergi incelemesinde; İndirim tutarının yanlış belirlendiğinin tespiti halinde, hem sipariş alan hem de verenler cezalı tarhiyatlarla karşılaşabileceklerdir.

    Güneri GÖZÜAÇIK –Ymm
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFatura Düzenleme Sınırı 2017 Yılında Değişti mi?
    Sonraki İçerikYurtdışındaki Şubelerin Kazancı Vergiden İstisnadır!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz