Ana Sayfa SGK SGK İcra Takiplerinde Mal Bildiriminde Bulunulmamasının Yaptırımı Nedir?

    SGK İcra Takiplerinde Mal Bildiriminde Bulunulmamasının Yaptırımı Nedir?

    7423
    0

    1- SGK İCRA TAKİPLERİNDE MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMAMASININ MÜEYYİDESİ NEDİR?
    Ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde borcun ödenmemesi ve mal bildiriminde bulunulmaması halinde bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.

    2- ÖDEME EMRİNE KARŞI İTİRAZ NEREYE NASIL YAPILIR?
    Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu böyle bir borcu olmadığı veya kısmen ödediği ya da zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde alacaklı sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezinin bulunduğu yer iş mahkemesi nezdinde itirazda bulunabilir.

    3- BORÇLU TARAFINDAN MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMAKLA BİRLİKTE BORCUN ÖDENMEMESİ HALİNDE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR?
    Mal bildiriminde bulunulması icra takip işlemlerinin yapılmayacağı anlamına gelmemektedir. Borcun ödenmemesi veya taksite bağlanmaması halinde mal bildiriminde gösterilen veya Sosyal Güvenlik Kurumunca tespit edilen her türlü mal,  hak ve alacaklarına haciz uygulanmak suretiyle takip işlemlerine başlanılır.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSiemens’in Türkiye’de Başarı Hikayesi
    Sonraki İçerikSağlık Raporu Nerelerden Alınır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz