Ana Sayfa Vergi Serbest Bölgelerdeki Firmalarının Yurt Dışına İhracatları (Türkiye Dışı) E-Fatura Kapsamına Girecek mi?

    Serbest Bölgelerdeki Firmalarının Yurt Dışına İhracatları (Türkiye Dışı) E-Fatura Kapsamına Girecek mi?

    1139
    0

    1- SERBEST BÖLGELERDEKİ FİRMALARININ YURT DIŞINA İHRACATLARI (TÜRKİYE DIŞI) E-FATURA KAPSAMINA GİRECEK Mİ?
    Serbest bölgedeki aracı da e-Faturaya kayıtlı ise hali hazırda e-Fatura düzenlenmesi gerekir. Serbest bölgeye yapılacak ihracatlar da (Gümrük Çıkış Beyannamesine konu olmuş) e-Fatura ihracat beyannamesi ile beraber düzenlenerek ibraz edilecektir. Ama serbest bölgeden çıkış yapacak eşya için e-Fatura söz konusu değil. Çünkü serbest bölgede ihracat beyannamesi söz konusu değildir. Serbest bölgede düzenlenen beyanname transit beyannamesidir.

    2- E-FATURA (İHRACAT FATURASI) GÜMRÜKLERDE UYGULANMAYA BAŞLANINCA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE BU YETKİ VERİLECEK Mİ?
    e-Fatura uygulaması ile gerekli mobilite sağlanabilir ve yazılımsal olarak müşavirlere mobil araçlar da dahil olmak üzere e-Fatura düzenletilebilir. Bunun için portal yöntemi dışında bir yöntem kullanılması gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDikkat!!! 250.000 TL ve Daha Fazla Borcu Olan Mükellefler İnternetten İlan Edilecek!!!
    Sonraki İçerikYapılan İhracatta E-Fatura ve Gümrük Beyannamesindeki Eşya Tanımı Aynı Olmak Zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz