Ana Sayfa TTK Poliçelerde Sebepsiz Zenginleşme Nedir?

    Poliçelerde Sebepsiz Zenginleşme Nedir?

    2714
    0

    POLİÇELERDE SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME NEDİR?
    1- Zaman aşımı sebebiyle veya poliçeden doğan hakların korunması için gerekli olan işlemlerin yapılmasının ihmal edilmiş olması dolayısıyla, düzenleyenin veya kabul edenin poliçeden doğan yükümlülükleri düşmüş bile olsa, bunlar poliçenin hamiline karşı, onun zararına zenginleşmiş olabilecekleri kadar borçlu kalırlar.
    2- Sebepsiz zenginleşmeden doğan istem, muhataba, yerleşim yerli bir poliçeyi ödeyecek olan kimseye ve düzenleyen, poliçeyi başka bir kişi veya ticari işletme hesabına düzenlemiş olduğu takdirde o kişiye veya ticari işletmeye karşı da ileri sürülebilir.
    3- Poliçeden doğan borcu düşmüş olan cirantaya karşı böyle bir istem ileri sürülemez.

    ***Zaman aşımı süresi, poliçenin zaman aşımına uğradığı tarihi takip eden tarihten itibaren 1 yıldır; ispat yükü, sebepsiz zenginleşmediğini iddia edene aittir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAdalet Bakanlığı Yurt Dışı Tebligat Ve Tanık İfade Taleplerinde Uyulması Gereken Usul Ve Esaslara Dair Tebliği Yayımladı
    Sonraki İçerikTicaret Gemilerinde Sicile Güven İlkesi Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz