Ana Sayfa Muhasebe Ödeme alınamayan müşterinin SMMM sözleşmesi tek taraflı iptal edilebilir mi?

    Ödeme alınamayan müşterinin SMMM sözleşmesi tek taraflı iptal edilebilir mi?

    Anonim şirketin ve imza yetkilisi yönetim kurulu üyesi veya üyelerinin en son bilinen adreslerine noterden sözleşmenin feshine dair ihtarname göndererek sözleşmenizi tek taraflı fesh edebilirsiniz.

    87
    0

    Anonim şirketin pay sahiplerinin arasındaki çekişme nedeniyle tasfiyeye giremeyen ve kapatılamayan şirketin beyannameleri ödemesini alamayan ancak beyannamelerini boş olarak veren mali müşavir mevcut SMMM sözleşmesini tek taraflı olarak nasıl sonlandırabilir?

    Anonim şirketin ve imza yetkilisi yönetim kurulu üyesi veya üyelerinin en son bilinen adreslerine noterden sözleşmenin feshine dair ihtarname göndererek sözleşmenizi tek taraflı fesh edebilirsiniz. Sözleşmeyi fesh edeceğiniz tarihine kadar olan beyannameleri göndermeniz gerekmektedir.  Şirketten olan alacağınız için de icra takibi yapabilirsiniz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYeniden değerleme oranı 2023 yılı için % 58,46 olarak tespit edilmiştir.
    Sonraki İçerikYurt dışından geçici ithalat ile Türkiye’ye getirilen ekipman kullanımının faturası için KDV ve stopaj olacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz