Ana Sayfa Vergi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri Uygulaması İçin Kırşehir Pilot Bölge Seçildi!

    Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri Uygulaması İçin Kırşehir Pilot Bölge Seçildi!

    3049
    0

    1- MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMELERİ İLK HANGİ İLDE UYGULAMAYA BAŞLANACAKTIR?
    Tebliğ uygulaması ilk olarak Kırşehir ili merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler için başlatılacaktır.
    (281 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde belirtilen bankalar hariç)

    2- MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMELERİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR?
    Tebliğin uygulanmasına, 2017 – Haziran ayında verilmesi gereken beyannameler dâhil olmak üzere 01.06.2017 tarihinden itibaren başlanacaktır.

    ***Kırşehir merkez/ilçelerinde bulunan mükellef/işverenlerce Kırşehir ili dışında istihdam edilmekle birlikte ücret ödemeleri veya tahakkuku Kırşehir ilinde yapılan çalışanların ücret ödemeleri üzerinden tevkif edilen vergiler ile sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Kırşehir Vergi Dairesine elektronik ortamda gönderilecektir.

    ***Kırşehir ilinde istihdam edilmekle birlikte ücret ödemesi veya tahakkuku farklı bir ilde yapılan çalışanların ücret ödemeleri üzerinden tevkif edilen vergilere ait muhtasar beyanname, ücret ödemesi veya tahakkukun yapıldığı yer vergi dairesine verilecektir. Ayrıca bu sigortalılara ait aylık prim ve hizmet belgeleri ise elektronik ortamda (e-bildirge) Kuruma verilmeye devam edilecektir.

    3- TEBLİĞİN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHE KADAR SGK ÇALIŞAN BİLDİRİMİ YAPAN MÜKELLEFLER, ESKİ SGK ŞİFRELERİNİ KULLANABİLİR Mİ?
    HAYIR.
    Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 5510 sayılı Kanun uyarınca çalıştırdığı sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini elektronik ortamda gönderen işverenler ile bildirge göndermek üzere aracılık yetkisi verilen gerçek ve tüzel kişiler bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra verecekleri Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini Kurum tarafından verilmiş olan şifre ile gönderemeyeceklerdir.

    4- MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ BİRLEŞTİRME UYGULAMASI TÜRKİYE GENELİNDE NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLAYACAK?
    Muhtasar ve SGK Beyannamelerinin birleştirilip gönderilmesi hakkında yayımlanan Tebliğ, Türkiye genelinde 01.01.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girerek uygulanmaya başlayacaktır.

    Kaynak: Resmi Gazete (18.02.2017 – 29983)

    Tarih: 18 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMuhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamelerinde Tahakkuk Fişi Nasıl Düzenlenir?
    Sonraki İçerikVergi Affı İçin Her Vergi Dairesi İçin Ayrı Ayrı Başvuru Yapmayanlara Yeni Süre Tanındı…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz