Ana Sayfa Vergi Muhasebe, Vergi, İnsan Kaynakları Sisteminin Ve Ar-Ge Kültürünün Önemi

    Muhasebe, Vergi, İnsan Kaynakları Sisteminin Ve Ar-Ge Kültürünün Önemi

    1129
    0

    Türkiye’de Ar-Ge, tasarım faaliyet ve merkezlerinin desteklenmesi, faaliyetlerin takibinde muhasebe, vergi, insan kaynakları sisteminin ve Ar-Ge kültürünün önemi

    Ar-Ge ve tasarım faaliyetleriyle ilgili olarak Türkiye’de faaliyette bulunan tam mükellef kişi ve kurumların yararlanabileceği TÜBİTAK, KOSGEB, San-Tez, AB fonları, yatırım teşvik belgesi edinimi ve diğer idarelerce verilmekte olan çeşitli teşvik ve destekler bulunmakla birlikte; esas olarak teknoparklar içinde gerçekleştirilen Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri için 4691 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı (kısaca Teknopark mevzuatı), teknopark dışındaki Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri için ise 5746 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı (kısaca Ar-Ge mevzuatı) uygulanmakta olan temel düzenlemelerdir. Bu mevzuatlar yaşayan bir düzenlemeler bütünü olup, özellikle 2016 yılı ve 2017 yıllarında bu faaliyetleri yürütenler lehine önemli düzenlemelere gidilmiştir.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSosyal Güvenlik Sözleşmelerine Göre Yurtdışında Sağlık Yardımlarından Kimler Yararlanabilmektedir?
    Sonraki İçerikAr-Ge, Tasarım Merkez Ve Projeleri İle Teknoparklarda Ar-Ge Muhasebesi Uygulamaları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz