Ana Sayfa Basından Mevcut KDV Sistemi İçin Reform Yapılması Düşünülüyor!!!

Mevcut KDV Sistemi İçin Reform Yapılması Düşünülüyor!!!

1085
0

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) düzenlediği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada KDV ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bakan KDV sisteminin şu anki hali ile sürdürülebilir olmadığını ifade etti. KDV Reformu kapsamında TİM’in görüşlerini de dinleyeceklerini söylerken KDV’nin istihdam ve ihracatın önünde ciddi engel oluşturduğunu belirtti.

1985 yılından beri KDV’nin Türkiye’de uygulandığını belirten Bakan, KDV’nin ülkemizde önemli bir gelir kaynağı olduğunu fakat ihracatçıların, ticaret ve sanayi odalarının KDV Kanununda şikayetçi olduklarını söyledi.

Bakan KDV’nin aslında tüketimi vergilendirmesi gerekirken bu mevcut kanunun üretimi, yatırım işletmeleri ve ihracatı vergilendiren bir vergiye dönüştüğünü ifade etti. Ayrıca Bakan, reel sektörün devletten 140 milyar TL’yi aşan KDV alacaklarının olduğunu ve işletmelerin birikmiş alacaklarının olduğunu söyledi.

Belirttiği sebeplerden dolayı KDV sisteminin reforma tabi tutulması gerektiğini belirten Bakan, bu kapsamda bütün STK’lara ve ilgililere KDV sisteminin değiştirilmesi konusunda görüşmeler için çağrıda bulunduklarından bahsetti.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDar Gelirliye Konut Fırsatı!!!
Sonraki İçerikTürkiye’de 2017 Yılı Haziran Ayında 97.579 Konut Satıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz