Ana Sayfa Basından Memur Emeklisine Aile Yardımı?

Memur Emeklisine Aile Yardımı?

1488
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, bazı basın kuruluşlarında yer alan “İki çocuklu memur emeklisine 270 liraya kadar aile yardımı verileceği” ne yönelik haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan, şu anda toplu sözleşme görüşmelerine başlanmadığını, görüşmelerin 1 Ağustosta başlayacağını söyledi. Henüz görüşülecek konular ile ilgili taleplerin olmadığını dolayısı ile görüşmenin içerinin şu anda belirli olmadığını belirten Bakan, azami düzeye ülkenin, milletin imkânları çerçevesinde talepleri karşılamaya çalışacaklarını ifade etti.

Ayrıca Bakan TÜİK tarafından açıklanan iş gücü istatistikleri ile ilgili de işsizlik oranının 10,5 indiğini ve Bakanlık olarak tahminlerinin 0,9-1 arasında olmasına rağmen 1,2 oranında bir düşüş gerçekleştiğini söyledi. Hedeflerinin yılsonunda işsizlik oranının tek haneye inmesi olduğunu söyleyen Bakan, verilen teşvikler ile işverenlerin bu teşviklerden daha kolay istifade edeceklerini ve istihdamın artması yönünde olumlu gelişmeler olacağını ifade etti.

Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı – Basın Açıklaması

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSigortada Prim Üretimi %12 Arttı!
Sonraki İçerikKurum Kazancından İndirilemeyecek Giderler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz