Ana Sayfa Vergi E-Arşiv Faturalarının kağıt çıktısında Maliye Bakanlığı Mührü Renkli basılmak zorunda mı?

E-Arşiv Faturalarının kağıt çıktısında Maliye Bakanlığı Mührü Renkli basılmak zorunda mı?

1282
0

E-ARŞİV

SORU-CEVAP

SORU: 01/01/2016 TARİHİ İTİBARİ İLE E-ARŞİVE TABİ OLARAK OLUŞTURACAĞIMIZ FATURALARIN MÜŞTERİLERİMİZE VERECEĞİMİZ KAĞIT ÇIKTILARINDA FİRMA VE MALİYE BAKANLIĞI  LOGOSUNUN RENKLİ OLMA ZORUNLULUĞU BULUNMAKTA MIDIR? TÜM MAĞAZALARIMIZDA RENKLİ ÇIKTI ALACAK YAZICILARIMIZ MEVCUT OLMADIĞINDAN BELGELERİ SİYAH BEYAZ OLARAK MÜŞTERİLERİMİZE VEREBİLİR MİYİZ?

BU KONU HAKKINDA YASAL OLARAK MÜRACAATTA BULUNUP İZİN ALMA MECBURİYETİMİZ BULUNMAKTA MIDIR?

CEVAP: 433 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında oluşturulan
elektronik belgelerde, 2/2/1985 tarihli ve 18654 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre belgelerin ön yüzünün üst orta kısmına gelecek şekilde basılması zorunlu olan ‘Belgelere Konulacak Özel İşaret (Amblem)’ ile ‘İl Kod Numarası’ yerine aynı konumda bulunmak üzere, Gelir İdaresi Başkanlığı amblemi bulunmalıdır. Söz konusu amblemin şekli www.efatura.gov.tr’de “Ek-5 UBL-TR Paketi_V-1.1\xml\geliridaresi.jpg” dosyasında renkli olarak yayımlanmıştır.

Dolayısıyla e-Arşiv faturalarının hem alıcısına kağıt olarak gönderilen veya elektronik ortamda iletilen aslı hem de düzenleyen tarafından muhafaza edilen elektronik hali üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı ambleminin www.efatura.gov.tr’de “Ek-5 UBL-TR Paketi_V- 1.1\xml\geliridaresi.jpg” dosyasında belirtildiği şekilde renkli olarak yer alması esas olmakla birlikte söz konusu amblemin alıcısına kağıt olarak verilen asıl nüshaları üzerine renkli olarak basımının teknik donanım yetersizliği, ek maliyet ve zaman unsuru vb. nedenlerle mümkün olmadığı durumlarda, düzenleyen tarafından muhafaza edilen elektronik hali üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı ambleminin renkli olarak yer alması koşuluyla, alıcısına kağıt olarak verilen asıl nüshaları üzerine siyah-beyaz olarak basılmasının mümkün olduğu,sonucuna varılmıştır.

_______________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikPropan katılarak zenginleştirilen sıvılaştırılmış petrol gazının (L.P.G.) KDV oranı.
Sonraki İçerikTürkiye tarım alanlarını kayıp mı ediyor? İstatistikler ne söylüyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz