Ana Sayfa Muhasebe Mali Müşavirin çocuğu için özel okul tarafından çocuk adına düzenlenen fatura gider...

    Mali Müşavirin çocuğu için özel okul tarafından çocuk adına düzenlenen fatura gider yazılabilir mi? KDV’ si indirim söz konusu yapılabilir mi?

    39
    0

    Meslek Mensubunun çocuğu için özel okul tarafından düzenlenen fatura (fatura çocuk adına düzenlenmiş) gider yazılabilir mi? KDV’ si indirim söz konusu olabilir mi?

    Faturanın çocuk adına düzenlenmesinde sorun yok. Fatura bedeli gider yazılmaz. KDV indirilmez. Ancak; GVK 89/2. maddedeki şartlara göre Yıllık GV beyannamesinden indirim yapılır. İlgili maddeyi inceleyiniz.

     

    10.2. Eğitim ve Sağlık Harcamaları

    Aşağıda belirtilen şekilde yapılan eğitim ve sağlık harcamaları beyan edilen gelirin %10’unu aşmaması şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerden indirilebilecektir.

    • Eğitim ve sağlık harcamaları Türkiye’de yapılmalıdır.

    • Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olan gerçek veya tüzel kişilerden
    alınacak belgelerle tevsik edilmelidir.

    • Söz konusu harcamalar mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına
    ilişkin olmalıdır.

    “Küçük çocuk” tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından
    bakılan (nafaka verilenler, evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş
    torunlardan mükellefle birlikte oturanlar dahil) 18 yaşını veya tahsilde olup
    25 yaşını doldurmamış çocukları ifade etmektedir.

    *2022 Yılı Brüt Asgari Ücret Tutarı; 1/1/2022-30/6/2022 arası günlük:166,80 TL ve 1/7/2022- 31/12/2022 arası günlük: 215,70 TL olarak belirlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararları doğrultusunda hesaplanmıştır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBordrolu (Bağımlı) olarak çalışan SMMM çalıştığı şirketin sermaye ödendi raporunu düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerik2024 A.Ş.’lerde avukat bulundurma zorunluluğu 1.250.000 TL’dir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz