Ana Sayfa TTK Limited şirket bir başka limited şirketin hissesini alırken noterden hisse devri yapılmalı...

    Limited şirket bir başka limited şirketin hissesini alırken noterden hisse devri yapılmalı mıdır?

    1
    0

    Limited şirket mükellefimin faaliyet konusu farklı başka bir limited şirketin %20 hissesini satın alacak. Bu işlem için hissesini devreden ve devir alan taraflar için ticaret sicil prosedürleriler nelerdir?

    Noterden hisse devri yapılır. Karar alınır, dilekçeler yazılır, MERSİS’den başvuru yapılır. Devir ticaret sicilinde tescil ettirilir. Gazetede ilan ettirilir. Vergi dairesi, SGK ve diğer kurumlara bilgi verilir. Ortaklar pay defterine kayıtlar yapılır. Ve varsa duruma bağlı olarak diğer işlemler yapılır. İşlemlerin ticaret sicil nezdindeki kısmı için ilgili şehirdeki ticaret sicil müdürlüklerinin web sitelerinden bilgi alabilirsiniz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek aracı envanterden çıkartırken emsal bedeli kıyaslaması yapılmalıdır
    Sonraki İçerikAlınan yeni aracın amortisman gideri yenileme fonundaki tutar ile mahsup edilebilir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz