Ana Sayfa Vergi Limit üstü kira ödemeleri ve yazar kasa alış belgeleri Ba formuna dahil...

    Limit üstü kira ödemeleri ve yazar kasa alış belgeleri Ba formuna dahil edilecek mi?

    224
    0

    2023/01 dönemi itibari ile şahsa yapılan 5.000 TL ve üzeri kira ödemeleri ve araç akaryakıta ilişkin alınan ÖKC fişleri BA bildirimi yapılacak mı?

    2023/01’den itibaren değil, geçmişte de olduğu gibi 5.000 TL nin üstündeki mal ve hizmet alımları Ba formunda bildirilecektir. Aynı benzin istasyonundan 1 ayda alınan ÖKC fiş toplamı 5 bin lirayı geçmesi halinde bildirime dahil edilir. (B) FORMUNDAKİ DEĞİŞİKLİK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKDE BULUNAN YAZIMIZI İNCELEYİNİZ.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3648/Mevzuat-Dosya/05122022-ba-bs-aciklama.pdf

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılında tek işverenden brüt 880 Bin TL üzerinde ücret alanlar 31 Mart 2023 tarihinde kadar gelir vergisi beyanı vermelidir
    Sonraki İçerikBasit Usule Tabi taksi fişlerinde KDV olur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz