Ana Sayfa Vergi Konsinye İhracatlarda E-Fatura Kullanılır mı?

    Konsinye İhracatlarda E-Fatura Kullanılır mı?

    2242
    0

    1- KONSİNYE İHRACATLARDA E-FATURA KULLANILIR MI?
    Konsinye ihracat türü işleyişi açısından farklı özellikler göstermektedir. Bu nedenle konsinye ihracat yapan e-fatura kullanıcıları, e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura olarak değilse kağıt fatura olarak belge düzenlemeye devam edecektir. Konsinye ihracat işlemi için, fatura düzeni açısından öteden beri kullanılan usul ve esaslara göre işlem yapılacaktır.

    2- GÜMRÜK İDARELERİ KENDİLERİNE ONAY İÇİN GÖNDERİLEN FATURALARI NE KADAR SÜREDE ONAYLAMALARI GEREKLİDİR?
    İhracat işlemleri kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilen E-Faturalar,
    2.1- Gümrük Ticaret Bakanlığı (GTB) sistemlerine iletilecek olup,
    2.2- Referans numarasını da içeren sistem yanıtı mükellefe e-Fatura sistemi üzerinden iletilecektir.
    2.3- Gümrük Çıkış Beyannamesi (GÇB) tescil işlemi tamamlandıktan ve ihraç edilen malların yurtdışı çıkış işlemleri tamamlandıktan sonra mükellefler GTB Portalı üzerinden manuel olarak kabul yanıtını (içerisinde GÇB bilgisi ve intaç tarihini de barındırır) tetikleyeceklerdir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikIntel’in Başarı Hikayesi
    Sonraki İçerikAr-Ge Merkezlerinde Çalışanlara İlişkin Personel Listesini 3 Aylık Dönemler İtibariyle Vergi Dairesi ve SGK’ya Gönderiyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz